Så gör du karriär inom vilken bransch som helst

 

Be Coca-cola

Precis som att coca-cola är det självklara svaret för majoriteten som tillfrågas om vilket det första varumärket man tänker på inom läskindustrin är så ska ditt namn vara det första man tänker på när man pratar om folk i din bransch.

 

Den som väntar på något gott…

 ..får det som blivit över när personer med ambition redan varit framme och plockat godbitarna. Sitt inte och vänta på att bli tillfrågad eller på att tillfällen ska dyka upp, vill du ha något så måste du aktivt leta upp eller själv skapa tillfällen.

 

Storebror ser dig

 Jobbar du så jobbar du. Du är inte den som går till din arbetsplats och sitter av tiden. Ingen ska någonsin få se dig slösurfa på facebok eller kolla gulliga katter på youtube. Är du klar med dina uppgifter så läs på om nyheter inom din bransch eller brainstorma fram nya idéer och projekt för att öka lönsamhet eller utveckling i företaget.

 

Gör det lilla extra

 Det är ofta de små sakerna som gör den stora skillnaden. Har någon i ditt nätverk hjälpt dig med nya kontakter, skicka ett handskrivet brev och tacka för hjälpen. Fyller en kund år så skicka ett blommbud med en personlig hälsning. Baka en kaka och bjud kollegorna på bara för att du tycker om dem. Gör detta utan att förvänta dig något tillbaka.

 

 

Gillade du inlägget? Här är fler poster relaterade till ämnet
 
 
 

Kommentera här: