Vill du bli egen? - detta bör du ha insikt kring

 
 
Du behöver inte vara unik, du behöver skapa mervärde
 
För att starta eget företag behöver du absolut inte komma på en helt ny idé eller vara lika inovativ som Elon Musk. Du kan ta dig in på en redan väl etablerad marknad bestående av hundratals bolag som gör samma sak som du, här gäller det bara att göra det ännu bättre än dina konkurenter. Varför ska kunden välja dig? Vilka mervärden kan du erbjuda?
 
 
Besvara följande frågor
 
Vad är jag bra på?
Vad är jag intresserad av?
Kan det göras lönsamt?
 
 

"stop stopping yourself"

 
Lägg ner respekten
 
Nu syftar jag inte på den respekt du ska visa dig själv eller dina medmänniskor utan den respekt du har mot större, mer etablerade bolag. Du kan absolut ta dig fram på narknaden, att du är egen eller fåmansföretagare kan istället vara till din fördel. Ju större företag, ju trögare beslutsprocess. Medan beslut och förändringar behöver gå igenom ett långt led av beslutsfattare kan du som liten aktör ta samma beslut på stående fot och är mer flexibel, något som många kunder uppskattar.
 
 
Tänk inte för mycket, GÖR
 
Är du personen som aldrig verkar bli klar med alla förberedelser eller fått tillräckligt stora kunskaper för att förverkliga ideér du har? Du är inte ensam. Många av oss förbereder oss i åratal, ibland hela livet, utan att faktiskt komma till skott. Det bärta (men också det läskigaste) är att bara köra. Du kan lära dig på vägen. Det är bättre att gå två steg fram och ett tillbaka än att inte röra sig framåt alls.
 
 

"Done is better than perfect"

Du måste lära dig sälja
 
Jag vet, det är jobbigt för många men för att få kunder måste du kunna sälja in dig själv och din tjänst/produkt. Du behöver inte lära dig älska sälj men du måste kunna hantera situationen.
 
 
Mycket tid och energi
 
Du måste vara beredd på att du kommer lägga extremt mycket av din tid och energi (särskilt i uppstartsfasen) på ditt bolag. Det är många som sliter dag in och dag ut itan att kunna plocka ut lön den första tiden och detta är något du måste vara beredd på. Är du en person som trivs med att jobba 9-17 och sedan lämna jobbet utan att ta med det hem så ska du kanske ställa dig frågan om livet som egenföretagare/entreprenör verkligen är något du kommer trivas med.
 
 

Du kanske också gillar:
 
 

Kommentera här: