Man vinner som ett lag och förlorar som ett lag

 
Om de svenska herrarna spelade bättre än på länge igår, svar ja.
Om vi var nära att kryssa matchen mot ett världsmästarlag, svar ja.
Om det var otroligt jobbigt att vi släpper in 2-1 15 sekunder innan matchen ska blåsas av, svar ja.
Om det är mänskligt att begå misstag, svar ja.
 
 
 
Om det är okej att trycka ner personen som begick "misstaget" och använda utryck som "arab jävel", "jävla gorilla", "äckliga blatte" och "jävla terrorist", svar ABSOLUT INTE, NÅGONSIN! 
 
Att sport i allmänhet, och fotboll i synnerhet, väcker känslor är inget nytt, men att ta del av den hatstorm som Jimmy Durmaz fått utstå sedan matchen blåstes av under gårdagskvällen är vidrig.
 
Det är tungt i sig att bära känslan av att orsaka en situation som leder till ett poängtapp i en viktig match, men att sedan utsättas för den form av rasism som företrädesvis kommuniceras av alkoholpåverkade svenska pojkar och män (jag vill inte ens använda ordet män, för en man beter sig inte på det här sättet) - jag finner inga ord.
 
Man får tycka vad man vill om talang, spelsinne och huruvida en person platsar i ett lag eller inte, men att vända en spelsituation till en rasistisk hatkampanj?
Vi går in i mästerskapet som en enad nation, spelar som ett lag och tar resultatet som en enhet oavsett individuella prestationer och misstag.
 
 
 
Om du är en av dem som betett dig illa så hoppas jag att du skäms, att du tar åt dig av den kritik som riktas mot  DIG. Vi vann som ett lag mot Sydkorea och förlorade som ett lag mot Tyskland.
 Du har förmodligen redan satt spår i en människa som kommer följa honom långt fram i tiden och du kan inte få det ogjort men har du en uns av värdighet kvar så ber du om ursäkt.
 
 
 
 

Kommentera här: