Vill du bli egen? - detta bör du ha insikt kring

 
 
Du behöver inte vara unik, du behöver skapa mervärde
 
För att starta eget företag behöver du absolut inte komma på en helt ny idé eller vara lika inovativ som Elon Musk. Du kan ta dig in på en redan väl etablerad marknad bestående av hundratals bolag som gör samma sak som du, här gäller det bara att göra det ännu bättre än dina konkurenter. Varför ska kunden välja dig? Vilka mervärden kan du erbjuda?
 
 
Besvara följande frågor
 
Vad är jag bra på?
Vad är jag intresserad av?
Kan det göras lönsamt?
 
 

"stop stopping yourself"

 
Lägg ner respekten
 
Nu syftar jag inte på den respekt du ska visa dig själv eller dina medmänniskor utan den respekt du har mot större, mer etablerade bolag. Du kan absolut ta dig fram på narknaden, att du är egen eller fåmansföretagare kan istället vara till din fördel. Ju större företag, ju trögare beslutsprocess. Medan beslut och förändringar behöver gå igenom ett långt led av beslutsfattare kan du som liten aktör ta samma beslut på stående fot och är mer flexibel, något som många kunder uppskattar.
 
 
Tänk inte för mycket, GÖR
 
Är du personen som aldrig verkar bli klar med alla förberedelser eller fått tillräckligt stora kunskaper för att förverkliga ideér du har? Du är inte ensam. Många av oss förbereder oss i åratal, ibland hela livet, utan att faktiskt komma till skott. Det bärta (men också det läskigaste) är att bara köra. Du kan lära dig på vägen. Det är bättre att gå två steg fram och ett tillbaka än att inte röra sig framåt alls.
 
 

"Done is better than perfect"

Du måste lära dig sälja
 
Jag vet, det är jobbigt för många men för att få kunder måste du kunna sälja in dig själv och din tjänst/produkt. Du behöver inte lära dig älska sälj men du måste kunna hantera situationen.
 
 
Mycket tid och energi
 
Du måste vara beredd på att du kommer lägga extremt mycket av din tid och energi (särskilt i uppstartsfasen) på ditt bolag. Det är många som sliter dag in och dag ut itan att kunna plocka ut lön den första tiden och detta är något du måste vara beredd på. Är du en person som trivs med att jobba 9-17 och sedan lämna jobbet utan att ta med det hem så ska du kanske ställa dig frågan om livet som egenföretagare/entreprenör verkligen är något du kommer trivas med.
 
 

Du kanske också gillar:
 
 

Man vinner som ett lag och förlorar som ett lag

 
Om de svenska herrarna spelade bättre än på länge igår, svar ja.
Om vi var nära att kryssa matchen mot ett världsmästarlag, svar ja.
Om det var otroligt jobbigt att vi släpper in 2-1 15 sekunder innan matchen ska blåsas av, svar ja.
Om det är mänskligt att begå misstag, svar ja.
 
 
 
Om det är okej att trycka ner personen som begick "misstaget" och använda utryck som "arab jävel", "jävla gorilla", "äckliga blatte" och "jävla terrorist", svar ABSOLUT INTE, NÅGONSIN! 
 
Att sport i allmänhet, och fotboll i synnerhet, väcker känslor är inget nytt, men att ta del av den hatstorm som Jimmy Durmaz fått utstå sedan matchen blåstes av under gårdagskvällen är vidrig.
 
Det är tungt i sig att bära känslan av att orsaka en situation som leder till ett poängtapp i en viktig match, men att sedan utsättas för den form av rasism som företrädesvis kommuniceras av alkoholpåverkade svenska pojkar och män (jag vill inte ens använda ordet män, för en man beter sig inte på det här sättet) - jag finner inga ord.
 
Man får tycka vad man vill om talang, spelsinne och huruvida en person platsar i ett lag eller inte, men att vända en spelsituation till en rasistisk hatkampanj?
Vi går in i mästerskapet som en enad nation, spelar som ett lag och tar resultatet som en enhet oavsett individuella prestationer och misstag.
 
 
 
Om du är en av dem som betett dig illa så hoppas jag att du skäms, att du tar åt dig av den kritik som riktas mot  DIG. Vi vann som ett lag mot Sydkorea och förlorade som ett lag mot Tyskland.
 Du har förmodligen redan satt spår i en människa som kommer följa honom långt fram i tiden och du kan inte få det ogjort men har du en uns av värdighet kvar så ber du om ursäkt.
 
 
 
 

Studentfirande och gråtatack

 
 Jag vet inte hur ni känner men jag är så extremt tacksam över att temperaturen gått ner lite de senaste dagarna, jag tycker det blir jobbigt att över huvud taget existera när det är så varmt som vi haft det under de senaste veckorna.
 
Syster-trion. Julia tog studenten i förra veckan, som hon har längtat! 
 
 
I onsdags tog min yngsta syster studenten och oj vad minnen från förr som gjorde sig påminda. Utspringet, flaket, festen. Faktum är att jag övervägde att jobba kvällen då jag tog studenten men min dåvarande pojkvän övertalade mig att inte göra det, tur att han gjorde det...
 
Nåväl, idag står träning, sveriges premiärmatch och kvällsmöte på schemat, det blir bra.
På tal om träning så går det i rätt riktning, jag har gjort mina första återtester och progressionen ser bra ut. Hade ett litet bakslag i helgen följt av en gråtatack där jag kände att livet behandlade mig orättvist (Läs: mitt blodsocker gjorde att jag fick packa ihop mig och gå hem efter uppvärmningen) menmen, det är bara att borsta av sig skiten och gå vidare.
 
 
Ska ni se matchen idag? Jag tror på 3-1 till Sverige.