Invigning & premiärpass

 
Idag mellan 12-16 var det invigning i Totus Fitness nya lokaler på herkulesgatan 1 precis vid hjalmar brantningsplatsen. Är ni sugna på att se vad jag sysslar med om dagarna och vill provträna så kika in och ta ett snack med någon på plats.
 
 
Under eftermiddagen blev det lyft för min del (passar på när david inte skrivit något i proggen). Imorgon och 2 veckor fram är det fokus hypertrofi, passen ser riktigt kul ut! 
Marklyft och powerclean
Alla dessa miner när man lyfter, ingen skönhetstävling direkt.
Hoppas ni haft en bra helg.
puss & kram

Utvecklas du inte så avvecklas du

 
 
Titta, lyssna, läs
VARJE dag ser jag till att
...titta på youtube, en dokumentär eller utfrågningar/tal/seminarier m.m.
... lyssnar på podcasts eller webbinarier
... läser böcker, artiklar och blogginlägg
 
 
Våga ställ de "dumma" frågorna
För det första, det finns inga dumma frågor. För det andra, jag hyser enormt mycket större respekt för den som lyfter en "dum"/enkel/grundläggande fråga än någon som ställer svåra (och oftast) orelevanta frågor/påståenden.
 
 
Är du den smartaste i rummet är du på fel plats
Omge dig alltid med människor som är duktigare än vad du är.
LÄR alltid från någon som är bättre än dig själv.
 
 
Lär dig fatta beslut
Det finns inget som stoppar din utveckling så mycket som att du inte vågar fatta beslut. säkert känner du någon som inte kan bestämma sig för någonting och dessa människor står ofta kvar och stampar på exakt samma plats som för 5-10 år sedan, var alltid i rörelse.
 
 
Döm inte ut något i förväg
Jag får ofta påminna mig själv om detta, hittar jag något jag trivs med och som sedan ska förändras kan min inre kritiska röst börja hitta massa anledningar till varför det nya inte alls kommer bli lika bra som det gamla. Tygla denna röst till dess att du fått uppleva hur denna förändring faktiskt påverkar dig i praktiken.
 
 
 
 

 
Du kanske också gillar:
 
 
 
 
 

Portföljuppdatering: att tillhöra topprocenten och generera hög avkastning

 
Mitt i högsommarvärmen rasar rapporterna för Q2 in och det händer mycket på börsen. Hörde ni föresten om facebooks tapp? - skönt att man inte satt med den aktien .
 
Som ni vet har jag en öppen portfölj som ni kan ta del av på shareville under jenniferm och det är så roligt att kunna dela en investeringsstrategi som tillhör den absoluta topprocenten och som kan inspirera till ett sparande som inte kräver mycket mer än att se trender och mönster i samhället och att göra en framtidsspaning kring dessa.
 
 
Vad menar jag då med trender och framtidsspaning?
 
ett tydligt exempel är att jag i god tid innan fotbolls-VM började kika på bolag kopplade till spel och betting och försökte plocka russinen ur kakan vilket ni nedan kan se att jag lyckats bra med. Mina i särklass största innehav nu är just de tre bolag jag valde ut. tittar vi på den procentuella avkastningen sedan jag köpte bolagen har Nordic Leisure AB stigit med 240%, Kambi group med 140% och Catena media med 62%.
 
 
hur går tanarna kring övriga innehav då?
 
Intrum ligger jag i skrivande stund några procent back på men tror att deras betalnings- och inkassotjänster kan blomma ut. just nu är det högtryck i ekonomin för många men jag tror att vi snart kommer få en viss avkylning på marknaden och plötsligt blir det svårare för personer att finansiera den levnadsstandard och konsumtionstakt man byggt upp i en tid då det i princip varit gratis att låna pengar.
 
SAAB ligger jag plus med drygt 11% och dem får ta plats i portföljen p.g.a vår skakiga omvärld. SAAB erbjuder produkter och tjänster för militärt försvar. vill man titta närmare på dessa så läs deras verksamhetsbeskrivning. 
 
H&M ligger mest med som bevakning eftersom jag vill se hur många miljarder Persson kan handla för. Ligger för tillfället ca 33% back men är som sagt inte investerad här utan bevakar bara rörelsen i aktien.
 
 
På det stora hela slår portföljen OMX30 rätt rejält (se nedan) och jag vill verkligen visa svart på vitt för er vilket häftigt jobb era pengar kan göra för er om ni tar er lite tid att göra en enkel omvärldsanalys vs. att bara göra som den breda massan.
 
 
framtidstankar:
 
Nu börjar det bli dags att vikta om lite då portföljinnehavet till stor del ligger inom en bransch. jag är exponerad mot spel, säkerhet och finans, tankarna just nu går åt att hitta ett eller två intressanta bolag inom energi, läkemedel och/eller livsmedel.
 
Jag är även sugen på att ta en titt på råvarumarknaden.
 

Hur går det för er och era investeringar halvvägs genom 2018?
Vilka trender ser ni?
Vad tror ni är nästa grej att handla på?
tror ni på fortsatt uppgång på börsen eller ska man ta position för vändning?
 
Var med och dela era tankar, resonemang och strategier!
 
Om du vill lära dig mer, läs min investeringsskola: