sjukhusupdate och en börs som rasar

 

Igår packade jag väskorna och trodde att jag var färdigbehandlad för den här gången, men icke.

När jag frågade sköterskan om det snart var dags för utskrivningssamtal så var svaret att det inte var aktuellt och att jag möjligtvis skulle kunna åka hem imorgon (läs:idag) men jag sitter alltså fortfarande kvar i mitt rum och även idag har blivit ”kanske imorgon”.

 

Jag som har en del vårdtimmar i bagaget måste bara ge en eloge till all vårdpersonal som jag möter, ni är fantastiska och jag önskar av hela mitt hjärta att samhället någon gång belönar er för det ni gör. Jag kan bli frustrerad på byråkratin och beslutsfattandet i vården, men personerna som jobbar direkt med oss patienter… ni är verkligen fantastiska.

 


 

 

Nu till något annat, nämligen börsen. Som de flesta sett har det varit kraftiga ras på världens börser de senaste dagarna och Stockholmsbörsen är inget undantag. Jag har själv fått se min portfölj minska med tiotusentals kronor - jag har is i magen, det är såhär börsen fungerar!

 

Risk ställs mot avkastning och börsen går upp och ner. Jag tror inte att vi ser början till en bear market riktigt ännu, men man kan aldrig vara helt säker.

Om det är läge att dra sig ur börsen? Hade jag haft ett sparande som jag skulle behöva använda relativt snart hade jag nog plockat ut pengarna och sparat dem i ”säkrare” alternativ, exempelvis ett vanligt sparkonto. Nu är det dock så att detta är pengar som jag inte anser mig behöva inom snar framtid så jag väljer att följa den strategi jag har och sitter lugnt ner i båten. Det kan till och med vara så att jag köper på mig lite extra nu när småsparare flyr börsen i panik.

 

Hur tänker ni kring börsläget?

 Direkt från sängen. Ni har väl inte missat vår nya sida Jemlingroup.com?
• Kategori: AllmäntTaggar: aktier, börsen, diabetes, investering, pengar; • Kommentarer (0)

Kommentera här: