Dagens utmaning

 
Blev ett pass med mycket flås och axlar idag. Körde bland annat en vidrig RFT (se nedan) som tog halvt livet av mig. Antar du utmaningen?
 
 
 
10 RFT of

6 STOH
6 bar faceing burpee
1 rope climb
 
 
 
 

Ny programmering och ett självförtroende som fick sig en käftsmäll

 
 
Gud vad skönt det är att ha kunnat komma igång ordentligt med träningen igen.
Under hösten började kroppen ta enormt mycket stryk p.g.a. sjukdom och bröt stegvis ner sig själv. Sedan årsskiftet har jag knappt orkat promenera och det har varit resor in och ut på sjukhuset.
 
Nu känner jag mig mycket stabilare och sedan drygt två veckor tillbaka har jag kommit igång igen. Det är tungt och jag har tappat mycket styrka under dessa månader, men jag kommer tillbaka.
 
 
Igår hade jag möte med min coach angående min programering och vi utförde endel styrke- och rörlighetstester för att skapa ett bra träningsupplägg för de kommande månaderna - fy vilken käftsmäll mitt självförtroende fick! Det var speciellt överkroppsstyrkan som försämrats men jag tänker också att om kroppen får må bättre nu så kommer jag tillbaka relativt snabbt.
 
Vi kommer att läggafokus på:
- en bättre grundfysik
- ökad styrka
- förbättrad uthållighet
 
 
Det har varit en väldigt påfrestande situation både fysiskt och psykiskt att inte få eller kunna röra på sig när det är en så självklar del av välmåendet. Med de åtgärder som nu vidtagits hoppas jag verkligen att allt ska fungera.

en oroväckande framtid

 
Den senaste tiden har jag snöat in på det här med  hur AI och självlärande robotar kommer påverka den mänskliga existensen och jag måste medge att det känns rätt oroväckande.
 
 
Vissa saker kommer nog bli bättre; jag tror t.ex. att vi endast har en eller två gererationer av fattigpensionärer kvar då vi inte längre kommer ha samma basala levnadsbehov som nu. Jag tror även att svälten kommer minska drastiskt då vi kommer utveckla nya sätt att tilgodose kroppens energibehov. I framtiden tror jag att vi människor (eller snarare robotliknande varelser) kommer drivas genom uppladningsbara batterier och vi kommer kunna byta ut kroppsdelar likt reparationen av en bil.
 
jag har två teorier kring detta.
 
Teori 1: Vi kan redan nu utveckla robotar som lär sig ta egna initiativ utan att dem blivit programerade att utföra den givna aktiviteten. Risken finns att dessa tillslut vänder sig mot människan och utplånar oss.
 
teori 2: Människan kommer bli mer av en mekanisk varelse där vi lätt kan byta ut kroppsdelar eller där vår identitet finns i ett chip som kan placeras in i nya kroppar. på detta sätt kan människor helt sluta se konsekvenser i sitt handlande (man behöver exempelvis inte vara rädd för att dö då man kan skapa sig en "reservkropp"). Det gör att samhällets värsta förbrytare (terorister, mördare etc. aldrig kommer kunna omhändetas och därmed gång på gång kunna utföra sina våldsdåd). Tillslut kommer det leda till stora världskrig som ingen kan förlora vilket leder till en konstant existens i misär.