Veckoutmaning: Bokför din konsumtion

 
 
Veckans utmaning bygger på en kommentar från en en av er läsare och fokuserar på vår konsumtion.
 

 
"TIPS PÅ VECKOUTMANING! Idag spenderar vi extremt mycket pengar på onödig konsumtion och både klimatet och människan hade mått så mycket bättre om vi inte köpt eller ägt så mycket prylar, resor, mat m.m. som vi gör idag. Kan du inte göra en utmaning kring detta?"
 

 
 

 
För att kunna lösa ett problem är det viktigt att ha förståelse för situationen och det egna agerandet därför tänker jag att vi denna vecka skriver ner ALLA köp vi gör mån-sön. På söndag sätter vi oss sedan ner med vår konsumtionslista och tre pennor där alla köp markeras med en färg.
exempelvis:
Grön: Nödvändig kostnad (Grönsaker till middagen)
Gul:  Hade jag planerat bättre/varit lite mer kreativ hade denna kostnad egentligen inte behövt uppstå ( hade du kunnat låna istället för att köpa?)
Röd: Helt onödig kostnad (en cola på pressbyrån när du väntar på bussen)
 
Nu får du svart på vitt hur mycket onödig konsumtion du ägnar dig åt. Är det nu så att klimathotet inte biter sig fast hos dig kan du ju räkna ut hur mycket pengar du rent av kastar i sjön "en liten summa här och där" kan bli stora pengar när du lägger ihop dem.
 
 
 
Tack för tipset! Vill du också vara med och utmana mina läsare? Skriv en kommentar eller skicka ett mail till jenniferc.molin@gmail.com
Nu kör vi!
 

Kommentera här: