Nu kickar vi igång veckoutaningarna igen!

 
Ni som följt mig länge vet att jag brukade ha ett koncept med veckoutmaningar förr och det är något jag tänkte blåsa liv i igen. Tanken är enkel - under en veckas tid utför vi något tillsammans och gör sedan en utvärdering för att se om vi fått ut något utav det och om det är en aktivitet/syssla/tanke vi kan tänka oss fortsätta med. Eftersom jag inte hintat om detta i förväg står jag för denna veckans utmaning men ni får i fortsättningen gärna kommentera i bloggen eller maila mig på Jenniferc.molin@gmail.com om ni har förslag på vad vi borde göra.
 
 

 
Vårt moderna samhälle gör att vi tappar grundlggande förmågor. När barn sätter sig ner gör dem det naturligt i en squat men hur ofta sitter vi vuxna i denna possition? Extremt sällan (ja, stolen är bekvämare) och faktum är att många vuxna inte ens kommer ner i denna position p.g.a. att man inte har rörligheten.
 
veckans utmaning är att sitta i en djup squat två gånger om dagen i 10 minuter per gång (eller så länge man orkar). Är man ovan kan två minuter kännas outhärdligt så utgå från dig själv och dina förutsättningar. Jag började redan förra veckan att sitta i denna position 10 minuter innan och efter mina träningspass och vill att ni också provar, för det ger resultat.
 
På söndag stämmer vi av hur det gått!
 

Kommentera här: