När vänsterrösterna tar makten, då skiter sig det mesta

 
Vi lever i ett land som styrs utav en rödgrön regering (eller snarare av vänsterpartiet). Socialdemokraterna sitter nämligen i knät på Jonas Sjöstedt och hans vänstervänner. 
 
Nu väljer regeringen att höja skatten för ISK och KF i höstbudgeten efter förhandlingar med vänsterpartiet. Ett argument är att det ska ha positiva effekter på jämställdheten.
 
I ett pressmeddelande skriver Ulla Andersson, ekonomiskpolitisk talesperson för V töljande:
"Det är en träffsäker och bra reform på det sättet att den riktas mot den tiondel av befolkningen som har högst inkomster, varav en majoritet i gruppen är män"
 


 
Ulla, jag skulle vilja lära dig två saker
 
1. Att skapa jämställdhet handlar inte om att straffa en grupp för att stärka en annan - på detta vis SKAPAR du klyftor.
 
2. Personer med ett ISK konto heter inte Warren Buffett eller Bill Gates, de heter Johan och Karin. Kanske studerar dem och får en slant över ibland som dem investerar för framtiden, kanske har dem bildat familj och sätter av en tusenlapp i månaden för att hjälpa sina barn med delar av kontantinsatsen till första boendet? 
 
 
De som drabbas av denna skattehöjning är med andra ord vanligt folk och detta är verkligen ett sätt för både vänstern och regeringen att skjuta sig själv i foten. Jag hoppas att fler svenskar inser vilket maktspel som pågår och hur mycket regeringen är tvugna att kompromissa med vänsterpartiet för att sitta kvar vid makten

Kommentera här: