5 anledningar till att du inte lyckas göra karriär

 

Du väntar på rätt tidpunkt.

Face the fact, den enda tidpunkten som är rätt är NU, inte när ekonomin är bättre, barnen har flyttat hemifrån eller när det blir billigare/säkrare att starta företag. Börja och BÖRJA NU.

 

Bristande självdisciplin

I mångas öron klingar detta ord negativt vilket är rätt förståeligt för det är när du är som minst motiverad du behöver det som mest. När saker går bra i livet/karriären behöver vi sällan tvinga oss själva att fortsätta med det vi gör utan det är när det känns som allt går emot oss som vi verkligen behöver samla kraft. Stora affärsidéer slår inte över en natt, ofta finns det någon bakom dessa som slitit natt och dag i flera år utan ersättning och som förlorat både vänner och pengar under resans gång. Man släcker bränder och vet inte om man ska ha råd med mat den kommande månaden, men man fortsätter kämpa och det är den procent som kämpar sig igenom dessa perioder som sedan är de som lyckas bäst i livet.

 


"Bästa utvägen är alltid vägen igenom"


 

 

Du skjuter upp saker

”jag tittar på det senare”, ”jag ska bara..” eller ”jag fixar det imorgon” är att skjuta sig själv i foten. Sakerna vi skjuter upp är ofta de som är kräver tid och energi men som också ger de största belöningarna. Det är lättare att svara på lite mail än att sätta sig och ringa kalla samtal men om du är säljare så vet du att det är just dessa samtal som står för den största delen av din och företagets inkomst/intäkter.

En annan vanlig sägning vi alla känner till är ”jag börjar på måndag..”

 

 Du saknar social förmåga och/eller är oförmögen att samarbeta

Det blir mindre viktigt vilka betyg du går ut skolan med, för att lyckas nu krävs det istället ett bra kontaktnät och sociala färdigheter. Att andra gillar dig och att du kan fungera i sociala sammanhang och i tillfälliga projekt/arbetsgrupper är A och O.

 

Du har inget öppet sinne

Du har bestämt dig för en sak och så är det bara. Du tittar bara på information och fakta som stödjer din tes och vägrar inse att du kanske haft fel och att det finns bättre och mer lönsamma vägar.


Liknande inlägg:
 
Funderar du på att starta företag? Här är några saker du bör tänka på!
5 stora misstag du bör undvika i karriären
6 tips på hur du blir mer effektiv
 

Kommentera här: