Intervju med inspodden!

 

Jag tänkte starta veckan med en riktig insiratonsboost och gör det genom att dela med mig av två otroligt häftiga och talangfulla kvinnor, nämligen Tuliany & Elisabeth som ligger bakom inspodden.

Tack för att ni varit så öppna och delat med er till mig och mina läsare!

 

 

 För dem som inte riktigt har koll på vilka ni är, kan ni beskriva er själva, vilka ni är, vad ni gör och en kort bakgrund.

Vi träffades när vi jobbade ihop som fastighetsmäklare.  Jag (Tuliany) hade gjort lite allt möjligt innan dess. Jag har studerat sociologi och ekonomi på Stockholms Universitet.  Jag har även i mina yngre dagar jobbat som säljcoach på ett telemarketing bolag. Där efter var jag även inne en sväng i resebranschen som ciceron och sedan startade jag själv ett företag tillsammans med min kusin där vi arrangerade resor till Brasilien under OS och VM, samtidigt som jag studerade till mäklare.

Jag jobbade tillsammans med Elisabeth i drygt två år innan jag tröttnade på jobbet, sa upp mig och flyttade utomlands för att göra en ”eat, pray, love” och fann mig själv.

 


 

Idag driver jag ett fastighetsinvesteringsföretag i Spanien tillsammans med tre riktigt skarpa killar, varav en av dom är min fästman. Jag driver även en blogg där jag skriver om spirituell utveckling och Inspodden tillsammans med Elisabeth.

 

Jag (Elisabeth) har också gjort lite allt möjligt innan jag blev mäklare men har främst jobbat med försäljning av olika slag. Innan jag började studera så var jag i USA, NYC ett år och under tiden medan jag studerade till mäklare här i Sverige, så valde jag även att plugga till personlig tränare då jag alltid haft ett brinnande intresse för hälsa.

 Men de senaste 5 åren så har jag som sagt arbetat som fastighetsmäklare och har under denna tiden även lyckats bli en av Sveriges främsta kvinnliga mäklare. Då jag tillslut insåg att jag endast drevs av pengar och siffror började jag sakta glida in till mot ett mörker som jag inte kände mig bekväm med. Så from januari i år så valde jag att ta tjänstledigt och resa runt ett tag och numera så studerar jag Retorik vid Södertörns universitet.

 


 


 

 

Berätta om inspodden. Varför startade ni den? Vad är syftet/målet? Vad är framtidsplanerna?

Ungefär 6 månader efter att jag sa upp mig, träffades jag och Elisabeth över ett glas vin där vi diskuterade livets mening och personlig utveckling. Det var otroligt empowering för oss båda.

Vi kände redan där och då att de sakerna vi diskuterade var inget som man vanligtvis pratade om. Vi kom fram till att vi inte var de ända som tänkte i dessa banor, och att genom en podd skulle vi kunna inspirera andra till att ta sig i kragen, samt även träffa fler människor med insikter.

 

  Ni vill ju inspirera oss lyssnare/följare och gör det med bravur, men vad inspireras ni själva av?

Tack så jätte mycket för det första. Sedan måste vi vara ärliga, och det kanske låter klyschigt, men vi inspireras stort av våra läsares brev och inlägg, där de delar med sig om sina berättelser och vågar kliva ur sin bekvämlighetszon för att skapa förändring.

Vår ståndpunkt från början, innan vi startade podden var just, oavsett lyssnare och hur det går för oss, att vi åtminstone skulle försöka påverka minst en person till förändring.

Och tro det eller ej, så är vi mer än överväldigade av att idag kunna säga att vi faktiskt har lyckats hjälpa så många fler än så.

 

Lever ni som ni lär?

Ja, vi försöker så gott vi kan. Men självklart är vi bara människor som gör fel varje dag. Men vi har insett att det gäller att vara snäll mot sig själv och inte straffa sig själv när man går i gamla hjulspår. Alla människor kan få ett återfall i gamla beteendemönster, men huvudsaken är att man kommer på sig själv och kommer tillbaka till den vägen man vill gå.

För varje dag, vecka, månad kommer man tillbaka snabbare och det är där vi försöker förbättra oss dagligen.

Vi tror benhårt på possitivt mindset och kraften av att faktiskt i alla lägen försöka tänka just positivt. Alla kan ha en dålig dag men ju snabbare du tar dig ur den ju bättre kommer det gå. Livet är skapt för att det skall vara fantastiskt. Oavsett vad våra tankar ibland kan säga.


 

 

 

Sätter ni mål och hur arbetar ni kring dem?

Vi båda två är otroliga prestationsmänniskor, vilket även har varit det som också har drivit oss båda tokiga i olika moment i livet.

Det är väldigt viktigt att jobba med mål, personliga, karriärs och livsmål. Vi skriver våra 10 största mål varje dag.

Det är kul att kunna säga att vi redan efter 6 månaders målskrivning och målfokusering lyckats bocka av olika saker som ersatts med nya.

Men vi ser det mest som en bocka av en lista, snarare än att när vi väl har uppnått dessa mål så ska vi bli mer lyckliga. Det är viktigt att se varje dag som en enskild dag och inte fastna i tankarna om vad som kommer hända längre fram. Varje dag är unik och att hitta lyckan i varje dag är A och O.

Därav är vi lyckliga under tiden som vi jobbar mot målen och ser till att finna njutningen här och nu.

Märker vi att vi börjar trampa tillbaka i samma gamla mönster, så påminner vi varandra om att tänka här och nu.  På direkten!

 

Vad är era råd till någon som vill göra sin hobby eller dröm till sitt jobb, hur börjar man och vad ska man tänka på?

Att man inte låter rutinen döda kärleken för det man älskar. Precis som i vilken kärleksrelation som helst är det viktigt att vårda det/den man älskar.

Börja sakta, ta ett steg i taget. Känn på hur det känns.

 Vi tror även det blir viktigt att finna en ny hobby alternativt utveckla den om det är möjligt. Lyckas du göra det du älskar kommer du tillslut se att ditt jobb inte längre är ett jobb utan mer en hobby vilket är en underbar känsla.  

 

Har ni några enkla knep för att må lite bättre i vardagen?

Avbryta lunken med en promenad, göra något avkopplande. Sätta sig i naturen och uppskatta livet. Ringa eller träffa någon man tycker om. Vissa dagar känner man inte alls för att göra så mycket, då kan det vara mysigt att sitta framför en film och god fika med sin vän eller partner. Det är de små sakerna som gör livet.

Man skall heller inte glömma att man alltid kan ha en dålig dag, och att det är okej. Däremot så är det viktigt att man gör något åt det så att det inte blir flera dåliga dagar. Märker du att du har detta ändå så är det viktigt att bryta det mönstret och fokusera mer på dig själv. Frågor som ”Vad Du faktiskt vill göra idag? (och då menar vi du och inte din man, barn, familj eller vänner utan endast du), Känner Du för just detta? Mår Du bra av just detta?
Det är lätt att sätta andra framför sig själv och ibland är det okej att faktiskt bara luta sig tillbaka och fokusera på sig själv och sitt inre för att skapa balans.

 

 Era 3 bästa framgångstips

Uppskatta sig själv, nuet och dina närmaste. Utbilda sig på alla sätt som det går, via böcker, poddar, workshops och nätverk, det finns mycket kunskap helt gratis för oss att hämta där ute. Det viktigaste och sista tipset är att göra en sak i taget.

Skriv en lista över grejer som du ska göra för dagen. Börja där, sedan betar du av den och rätt vad det är har du nått dina mål.

 

Om andra människor pratar om er, vad önskar ni då att dem säger? (hur vill ni bli uppfattade/ihågkomna)

Legendariska! Hihi skoja. Vilken rolig fråga. Vi måste vara ärliga och säga att vi båda har bränt en del broar i våra yngre dar. Så vi tror att vi båda skulle önska förlåtelse för våra yngre brister.

 

Det finns en typ av människa som räknas för oss och det är en godhjärtad person. Så det är väl det som vi vill bli ihågkomna som. Ett gott hjärta räcker långt precis som ett skratt förlänger livet. Men vi skulle kunna avsluta med att säga att en människa som vill gott också gör gott.

 

10. Nämn 3 personer som ni inspireras av och varför

Vi har flera stora idoler. Men de som vi lyssnar på, läser och som vi följer på sociala medier dagligen är Tony Robbins, Robin Sharma, Deepak Chopra, Oprah, Gabriella Bernstein och Idillionaire. Men om vi ska skriva om tre av dom så väljer vi:

 Tony Robbins för att han är DOER! Det är Action!

Robin Sharma för att han är inspirerande och har en massa olika läror och regler som är lätta att implementera och förhålla sig till.

Idillionaire för att hon skriver så vackra kärleksbrev till sina följare som ger en hopp.

 

 

Slutligen, vart kan man hitta eller följa er?

Instagram: Inspodden,

Facebook: Inspoden,

 

Mail: Inspodden@gmail.com

 Podden går att finna på www.inspodden.se

Även på Itunes, Podbean, Acast, Poddtoppen och alla andra ställen som man finner poddar.

 


 

 

 

 

 

Kommentera här: