Börspsykologi - så tjänar jag pengar

 
 
Visste ni att det är psykologin som påverkar börsen och aktiekursen som mest? Skaffar man sig insikt kring detta kan man göra bra affärer.
 
Ni som hänger med nogorlunda i samhällsdebatten har med stor sannolikhet märkt den allt mer oroliga situationen på bostadsmarknaden och kring den s.k. bostadsbubbla som vi befinner oss i - det är också psykologi, ett flockbeteende.
Någon i maktposition eller någon som vi anser kompitent inom ett område går ut och uttrycker oro (eller bringar höga förväntningar) för något och människor börjar agera i samma riktning. Man gör som den som man tror vet bäst.
 
Det finns ett uttryck inom börspsykologi som säger "köp när det gör som ondast" och att man ska vara likvid (ha pengar som går att investera snabbt) när kursen på en aktie faller i ett bolag som man tror på. Jag äger H&M och läser i forum att folk är besvikna på utvecklingen och säljer av sitt innehav, för mig är det lika med köpläge.
 
Idag har jag återinvesterat hela min utdelning i just H&M för att kursen står så lågt. Det har varit tunga rubriker och dystra miner runt aktien ett tag men helt ärligt, tror ni att H&M skulle rasa samman likt ett korthus?.. inte jag heller.
JUST DÄRFÖR utnyttjar jag privatinvesterares rädsla och köper på mig aktier nu, så kan dem återvända och köpa tillbaka dem senare när kursen vänt upp igen.
 
Så ni som inte får tummen ur att börja investera för att ni inte har koll på siffror, det mesta handlar faktiskt bara om att försöka förstå hur andra investerare agerar.
 
 
Inlägget är baserat på mina tankar och åsikter. kom ihåg att investeringar är förenade med risk och du kan förlora delar av eller hela det investerade kapitalet
 

Vill du läsa mer om investeringar?
 
 

Kommentera här: