är njutningen kopplad till plånboken?

 
Jag har insett vilken tur jag har. En av de stora grundpelarna för ett bra liv är att njuta av tillvaron och för många krävs det en utlandssemester eller en helg på spa för att att hitta den känslan. Jag gillar också att resa då och då men jag har även lyckats hitta små saker i vardagen som gör att jag inte är begränsad till någon vecka eller två per år. 
 
Exempelvis så älskar jag långa promenader och går gärna dit jag ska om det finns möjlighet. Då åker alltid lurarna på och jag väljer varsamt ut en bok eller podd som tilltalar mig - sedan kan jag gå i timmar.
 
Jag njuter av att kunna ägna mig åt mina hobbies dagligen och att i vissa fall få göra det tillsammans med personer som jag gillar att ha omkring mig.
 
Jag njuter av frihet.
 

" Pengar kan förloras och sedan tjänas tillbaka igen flera gånger under livet, förlorad tid kan du aldrig få tillbaka igen"

 
Jag är tacksam över att veta att det som ger mig njutning i livet inte är beroende av storleken på min plånbok, skulle jag imorgon stå med en raserad ekonomi hade fortfarande allt jag gillar att göra varit möjligt. Om någon erbjudit mig min drömresa vs. en imme extra om dagen att ägna åt vad jag vill hade valet varit solklart - den timmen är ovärdelig. 
 
Vad är era tankar kring detta, kan ni njuta av de små sakerna i vardagen och tror ni att ni hade kunnat fortsätta njuta om exempelvis ekonomin blivit påtagligt försämrad?

Kommentera här: