Sommarens bästa boktips


 
 
Nu har sommaren äntligen gjort intåg och vi är många som gärna tar med oss en bok ut i hängmattan dessa ljumna sommarkvällar och i år kan jag tipsa om följadne böcker.
 
Fattigfällan
Av: Charlotta Von Zweigbergk
(svenska)
 
 

Jag har tipsat om denna bok en gång tidigare (HÄR) men den är helt klart värd att nämnas igen.

Boken berättar om Beata som har uppfostrat fyra barn, har en utbildning i ryggen och kanske inte haft den bästa ekonomin men hon har alltid klarat av att betala räkningarna och att duka fram mat på bordet. Efter att ha blivit sjuk rasar hela hennes värd samman och det skyddsnät som vi svenskar tror finns där för oss när det krisar visar sig snarare försätta Beata i en situation långt värre än man någonsin skulle kunna ana.

 
 
 
All in: När livet är allt eller inget
Av: Emma igelström
(svenska)
 

Emma Igelström, en av våra absoluta största idrottsprofiler berättar om sina problem med ätstörningar, alkoholism och självmordstankar. För oss var Emmas en supertalang som simmade hem medalj efter medalj i de stora mästerskapen men det vi inte såg var hennes kamp  ”bakom kulisserna”. 

 
 
Me: 2.0 - 4 steps to building your future
Av: Dan Schawbel
(engelska)
 

Med tanke på det nya arbetsklimatet som råder världen över idag krävs nya sätt att möta arbetsmarknaden. Allt fler blir beroende av sitt personliga varumärke och i boken kan du just lära dig hur du ska arbeta med och utveckla ditt personal brand.

Bland annat får du verktyg för att utveckla ditt varumärke, tips på hur du använder de olika sociala medierna på bästa sätt och hur du ska networka.

 
 
 
7 skills to catapult your carrer
(engelska)
 

i denna bok sammanställer flertalet ledare inom affärslivet de egenskaper och färdigheter arbetsgivare letar efter hos arbetssökande. I boken får du flertalet tips och råd på hur du utvecklar och använder dessa egenskaper för att klättra eller ta dig vidare i karriären. 

 

 

 
ibland mår jag inte så bra
Av: Therese Lindgren
(svenska)
 

Therese är kanske mest känd hos den yngre generationen då hon gör stor succé med sin egen kanal på youtube. I boken berättar hon öppet och ärligt om sin psykiska ohälsa och sina panikattacker som hon lever med. Hon har valt att visa upp en sida som man gärna inte skryter med på sociala medier.

 
 
Min superkraft! - så har jag lärt mig leva med min struliga adhd
Av: viktor Frisk, Mia Gahne
(svenska)
 
Vi känner igen honom från flera olika ställen men kanske mest som ena halvan i Samir & Viktor eller via sociala medier. Han berättar om sin uppväxt och hur han kände sig missanpassad och inte hörde hemma någonstans, hur han ställde till det för sig själv och andra utan att mena något illa och kunde inte förstå varför han agerade som han gjorde. Tillslut fick Viktor efter sjutton år diagnosen ADHD och i boken berättar han hur han nu använder sin ADHD till sin fördel.
 

 

 
Fingerprint - The story
Av: Karolina Palutko Macéus, Per Agerman
(svenska)
 

Få har väl missat bolaget Fingerprint cards och dess intåg på svenska börsen. Många har blivit miljonärer på sina aktier i bolaget men många har också förlorat stora summor. Frågan kring hur bolaget hanterats och de flertalet insideråtal som fingerprint måste bemöta väcker stort intresse och mycket känslor. Vad kommer hända med bolaget?

 
 
 
Simma med hajar - en resa mot finansvärldens innersta
Av: Joris Luyendijk
(svenska)
 

boken speglar de två år som journalisten Joris Luyendijk ägnade åt att försöka förstå Londons omdiskuterade bankvärld. I hans samtal med anställda, chefer och visselblåsare får han se delar av det innersta i branschen och hur stor makt bankerna faktiskt har över våra liv och vad som skulle kunna hända om systemen missbrukas /rasar samman.

 
 

Andra böcker jag rekomenderat i år är:
 
 

 


Jag är alltid på jakt efter bra böcker, har du ett bra tips till mig och andra bokslukare? Lämna gärna en kommentar nedan


 

 
• Kategori: böckerTaggar: bok, boktips, ekonomi, framgång, kunskap, pengar, personlig utveckling, success; • Kommentarer (0)

Kommentera här: