mitt innehav i H&M

 
-inlägget baseras på mina tankar-
 
H&M har haft det extremt tungt på börsen ett tag vilket få kan ha missat. Jag har stått utanför bolaget tidigare men  har under krisen valt att succesivt köpa på mig aktier till en (ur mitt perspektiv) billig peng, jag tror på H&M som företag.
 
Igår kom delårsrapporten och den visade sig vara mer positv än förväntat vilket resulterade i en hel del rörelser på börsen. H&M tillhör mina långsiktiga investeringar och filosofin jag följer där är att "köpa stabila bolag i kriser när andra fegar ur", det tycks fungera bra.
 
 
Hur tänker jag nu: Jag sitter lungt kvar i båten och ser aktien stiga. Hade det inte varit för att mitt inehav överstiger 20% av portföljens värde hade jag köpt på mig mer, jag vill dock inte ha för många ägg i samma korg rent riskmässigt.
 
 aktiens utveckling senaste veckan
 
 
Anledningen till att jag tror på H&M är att det är ett stabilt familjeföretag och att det skett insiderhandel till stora belopp den senaste tiden.
 
Något man får kritik för (med all rätt) är att man inte riktigt har hängt med på E-handelsfronten men jag tror att ett varumärke som H&M kommer hitta en bra lösning även här.
 

Äger ni aktien? Hur resonerar ni kring framtiden för bolaget?

Kommentera här: