sömn, koffein och motion

 
Närmare 12 timmars sömn inatt, jag tror aldrig att jag sovit så länge. Min hjärna låter mig sällan varva ner och därför har jag ofta problem med sömnen (i synnerhet insomningen) och inatt tror jag att jag tog igen åratal av somnbrist för jag fick tvinga upp mig själv vid 10.30. Varken pollenalergin, solljuset eller väckarklockan kunde tränga igenom sömnbarriären.
 
En dålig vana jag har haft de senaste åren är att konsumera stora mängder koffein för att kompencera för avsaknaden av sömn i form av energidrycker, koffeintabletter, té och svart kaffe. Det har blivit en ond spiral.
 
 
Nu ska jag ta mig iväg och träna, jag hade inte orken igår och det får både kroppsliga och mentala konsekvenser direkt för mig när jag inte är i rörelse. Dels för min diabetes som kräver helt annan dosering men också på koncentrationen och välbefinnandet.
När jag ändå är inne på ämnet kan jag starkt rekommendera er att läsa boken Hjärnstark - hur motion och träning stärker din hjärna som grundligt beskriver fördelarna av fysisk aktivitet kopplat till dina mentala förmågor, oerhört intressant!

Kommentarer:

1 Malin:

Vart köper man dem boken?

Svar: den finns hos flertalet återförsäljare, adlibris exempelvis :)
jennifer molin

Kommentera här: