Så når du maximal framgång

 

Vet du vad de personer som lyckas allra bäst inom sina respektive områden har gemensamt, de sätter mål. Rent statistiskt är det endast 2-3 procent av alla människor som sätter sig ner och formulerar dessa mål och bara genom att göra just detta ökar du drastiskt dina chanser att lyckas springa förbi de personer som väljer att inte göra det.

 

Målsättning med A B C-metoden

Denna metod kräver tid men jag kan lova att det är värt det och du kommer efter lite extra ansträngning ligga steget före i stort sätt alla runt omkring dig då gemene man prioriterar kortsiktig njutning (läs: serier) framför att sätta sig ner och staka ut vad som krävs för att nå maximal lycka och tillfredsställelse på lång sikt.

Tänker du scrolla igenom detta inlägg lite snabbt för att sedan slå på netflix kan du sluta läsa redan här, är du däremot villig att ta till dig av vad jag skriver och se om du har vad som krävs, ja då tillhör du redan topprocenten.

 

Varför A B C-metoden?

Genom att använda denna metod tar du reda på vad som faktiskt är viktigt för just dig och steg för steg stakar du ut vägen för att nå dit du vill. Du kan nästan se det som att du skriver en affärsplan där du är företaget, jag AB.

 

Så använder du A B C-modellen

1.     Steg ett är att du tar fram penna och papper för att nu skriva ner minst 100 mål du har, stort som smått. De   första 10-20 är relativt enkla men sedan måste du börja tänka. Det här görs oftast inte i en handvändning utan ta ett par dagar att fundera.

 

2.     Nu när du har listan med mål framför dig är det dags att ranka dessa där du ger varje mål bokstaven A, B eller C.

 

A-    Dessa mål är otroligt viktiga för dig och du skulle kunna lägga ner hur mycket tid och energi som helst för att nå dem.

Exempel: Jag vill ha en fantastisk relation till min partner.

 

B-     Detta är mål som du gärna uppnår men har inte samma tyngd/prioritet som A-målen.

Exempel: Jag vill ha ett sommarhus i Spanien.

 

C-    Detta är mål som hade varit roliga att uppfylla men som du inte tycker är så viktiga att du anstränger dig extra för att nå dem.

Exempel: jag vill köpa en märkesväska.

 

 

3.     Titta nu på alla mål du satt ett A framför och sammanställ en lista på dina topp 10 mål av dessa. Rangordna dem från 1 till 10.

(Se till att du har både kort- och långsiktiga mål. Med kort sikt innebär att du ska kunna nå målet inom ett år).

 

4.     Nu sätter du dig ner och skriver en lista över de anledningar varför det är viktigt för dig att nå målet, en lista för varje mål. Hasta inte igenom den här punkten.

 

5.     När du skrivit klart dina anledningar är det dags att göra ytterligare en lista. Nu  skriver du ner alla tänkbara sätt över saker du kan göra redan idag för att närma dig ditt mål.

Exempel

Mål: ha en buffert på 50 000 kr för oförutsedda händelser

 

-       gör en budget

-       avsätta en viss procent av din inkomst

-       se över om du kan sälja av saker du inte längre använder

-       kan du hitta fler inkomstkällor

-       säga upp onödiga prenumerationer/abonnemang

-       handla billigare mat

-       släcka lamporna när du lämnar ett rum

-       osv..

 

 

Och nu?

Nu är det dags att börja arbeta. Se till att livet kretsar kring dina mål. Genom att regelbundet titta på dina listor över varför du ska göra något och hur du ska göra det kommer du per automatik vara lösningsfokuserad och fundera på nya vägar att nå dit du vill.

Detta är ingen quickfix och om saker var lätta hade alla levt sitt drömliv, men så är som bekant inte fallet. Du måste jobba och du måste vara fokuserad, och har du följt mina råd ovan är du på god väg!

  

 

 

 
 
 

 


 

liknande inlägg som du kanske också gillar:

5 ways to improve yourself 

4 saker du borde ge upp om du vill leva ett lyckligt liv

Hantera en dålig dag

6 tips på hur du blir mer effektiv

 


 

 

Kommentera här: