Pengar kommer och går, tid får du aldrig tillbaka

Sol, en tunn sommarklänning och en glass vid vattnet - så kan jag beslriva gårdagen
 
 
Oberoende av vilka mål vi har i livet så kräver de ofta en hel del tid och energ men vi måste också komma ihåg att ta vara på de härliga ögonblick som livet erbjuder. Det är få som ligger på sin dödsbädd och ångrar att de inte jobbat mer utan de flesta önskar istället att man njutit av livet, vågat göra den där resan och spenderat mer tid med sina vänner och familj.
 
 
Många högpresterande människor har ofta likartade mål, och allt som oftast rör det sig om att kunna kalla sig ekonomiskt oberoende. Logiken säger att om du vill vara ekonomiskt oberoende måste du tjäna mycket pengar och därför måste du jobba hårt och karriären sätts i första rum. 
Men om vi tänker ett steg längre så blir detta resonemang ologiskt. 
Genom att arbeta mer ökar du förhoppningsvis din inkomst och siffrorna på ditt bankkonto ökar, men pengar är bara pengar. Du vill inte bli ekonomiskt oberoende för att ha fler siffror på bankkontot för pengar är just bara ett medel för att kunna köpa dig det du vill ha. Du skulle aldrig jobba så hårt för att få en sedel i handen som du sedan inte kunde göra någonting med - pengarna är bara ett medel för att kunna förverkliga det vi egentligen vill.
 
Och om vi kopplar detta till inledningen av inlägget, vad människor ångrar när de ligger på sin dödsbädd så är det oftast saker som inte kräver att du är ekonomiskt oberoende. Att ha nära relationer, spännande upplevelser och livsnjutning är något som är gratis eller överkomligt utan ett sjusiffrit belopp på bankkontot.
Jag hade känt mig oerhört misslyckad som människa om jag i livets slutskede inte hade några historier att berätta, några människor att krama eller ögonblick som gör mig varm inombords - men med 10 svindyra märkesväskor i garderoben.
 
 

Kommentera här: