5 stora misstag du bör undvika i karriären

 

Tro att du är fullärd

Den dagen du tror att du är fullärd slutar du att utvecklas och du gör saker på samma sätt du alltid gjort. Arbetsmarknaden fungerar inte så idag. Våra mor- och farföräldrar som stannade på samma arbetsplats under hela eller större delen av sitt yrkesverksamma liv kunde kanske luta sig tillbaka på sina grundkunskaper men idag byter vi arbetsgivare/marknad allt oftare och det finns alltid någon som är beredd att ta din plats om du inte presterar.

 

Du håller dig inte uppdaterad i branschen

Du missar vad som händer runt om dig, vad är de nya trenderna inom ditt segment? Vad efterfrågar kunderna? Hur gör konkurrenterna? Har du inte koll på trender, siffror, konkurrenter och framtida händelser kan du lika gärna lägga ner. Idag finns det konkurrerande verksamheter i stort sätt inom varje marknadssegment och du blir utkonkurrerad blixtsnabbt om du lutar dig tillbaka.

  

Du passar inte tider/ kommer för sent

Att bussen blir sen någon gång händer alla, men det är ingen bra idé att trilla in på arbetsplatsen en kvart efter alla andra varje dag. Att bli sen till möten eller att inte bli klar med sina arbetsuppgifter till deadline är inte okej, det handlar om respekt för andras tid och arbete.

 

Du gör minsta möjliga ansträngning

Du vet exakt vad som krävs av dig för att få behålla jobbet och utför detta, men lyfter inte ett finger i onödan. Att aldrig ställa upp, inte höra av sig till sina kunder annat än när det är dags för ett nytt säljsamtal och spendera en betydande del av arbetsdagen på facebook kommer inte ta dig långt.

 

Du lär dig inte av dina misstag

Förr var det svårt att erkänna att man begått ett misstag på arbetsplatsen då konsekvensen ofta var att man fick sparken. Idag ser de flesta företag inte ut så och många ledare uppmuntrar sina anställda att våga tänka utanför boxen och chansa lite. Att begå misstag är en del av utvecklingen, man ser vad som gick fel, gör om och gör rätt. För vissa tycks det dock svårt att se vad man själv gjort för misstag och skyller på omständigheterna och sedan gör man samma miss igen… och igen

 
• Kategori: karriär & businessTaggar: effektiv, framgång, karriär, lycka, mentality, personlig utveckling, samhälle, tips; • Kommentarer (0)

Kommentera här: