3 otroliga berättelser

Elon Musk –Tesla, SpaceX och jakten på en fantastisk framtid

Jag har haft en romantiserande bild av denna man, en skarpsynt nörd med höga ambitioner som vågar drömma, en man som ska rädda mänskligheten. Vad jag inte visste innan jag läste boken om Elon Musk är hans arbetsmetoder och sättet han hanterar människor på.

Fenomenet Elon Musk är en historia för sig och visar på möjligheten att leda de mest (i majoritetens ögon) bisarra och omöjliga projekt (mest omdiskuterat är nog ändå hans vision om att bosätta människor permanent på mars).

I boken får vi ta del av berättelser från personer runt Musk och många vittnar om denne mans mörka sidor, han tycks sakna spärrar och kan med enkelhet köra över i stort sätt allt och alla. Antingen älskar man honom eller så hatar man honom.

  

Min hemlighet – Petter Stordalen

 Det här är en man som jag fascineras utav och som jag verkligen skulle vilja få möjligheten att träffa någon dag. I boken berättar Petter om hur han gått från jordgubbsförsäljare till att bygga upp en av Skandinaviens största hotellkoncerner och alla svårhanterliga situationer och motgångar har ställts inför. Petter är en makalös förhandlare och väljer nu att dela med sig av sina tips och trix för att göra så bra affärer som möjligt samt hur man driver företag på bästa sätt.

 

Miljardmakarna

 Boken handlar om barndomsvännerna Ashkan och Saeid som flydde från Iran med sina familjer och kom till Sverige som åttaåringar, idag har de byggt upp ett företagsimperium värt flera miljarder kronor.

De är typexempel på att man kan åstadkomma allt, bara man sliter och inte ger upp. I boken får man följa deras resa från socialbidrag och förorter kring Stockholm in i en värld av företagande, ambitioner och investeringstopparna i Sverige.


 

 

Läs även: Sommarens bästa boktips

• Kategori: böckerTaggar: boktips, ekonomi, framgång, kunskap, motivation, pengar; • Kommentarer (1)

Kommentarer:

1 Sofia:

Så sugen på läsa boken om stordalen. Avslutade nyss boken om Erik Penser jag.

Svar: gör det, han är verkligen en spännande karaktär! jasså, läsvärd? jag tänkte nämligen läsa den själv här i sommar.
jennifer molin

Kommentera här: