Funderar du på att starta eget företag? Här är några saker du bör tänka på!

 

Du behöver inte uppfinna hjulet på nytt

Vad än dina ambitioner och mål är finns det garanterat någon som redan gjort den resa du nu tänkt starta. Ta tillvara på detta och se hur dessa personer gjort för att lyckas. Kopiera inte rakt av, men låt dig inspireras.

 

Gör saker annorlunda

Hur kan du skilja dig från konkurrenterna? På vilket sätt kan du skapa en hype runt dig och din affärsidé som gör att omgivningen blir nyfiken och vill veta mer?

 

Låt det ta tid

För många kan det ta flera år att skapa lönsamhet som egenföretagare och entreprenör. Du blir inte rik över en natt och kommer få lägga många obetalda kväller och helger på din verksamhet bara för att gå +/- noll den första tiden. Det är de personer som lyckas bita ihop och ta sig igenom den här fasen som kan leva på sitt företag sedan.  

 

Vänd på varje krona

Det kommer kännas som pengarna rinner genom fingrarna på dig och tyvärr är det också så. Var noga med din ekonomi och vart pengarna går, trots att du inte gillar siffror blir du kanske tvungen att sköta bokföringen själv till en början innan du har råd att anlita en revisor. Minimera utgifterna.

 

Du är ditt varumärke

Kom ihåg att du alltid representerar ditt företag oavsett om du är i tjänst eller inte. Driver du en hälsokostbutik gynnar det troligtvis inte ditt rykte om du var och varannan vecka lägger upp bilder på snabbmat i sociala medier eller om du säljer en viss typ av produkt men själv använder konkurrentens.   

 
Liknande inlägg:
 
5 stora misstag du bör undvika i karriären
6 tips på hur du blir mer effektiv
Så når du maximal framgång
 

Kommentera här: