The don på cf Backaplan

Igår gick WOD:en  the Don traditionsenligt så här i påsktider av stapeln på Crossfit backaplan. Inom crossfit finns det vad man kallar för hero wods, det är alltså standardiserade workouts namngivna efter U.S marines efter deras bortgång i syfte att hedra deras insats för nationen. Crossfit är i grunden en träningsform som haft mycket fokus kring det militära och kan därför utifrån ibland uppfattas som lite sektliknande.
 
Dock vill jag påstå att den form av "sekt-beteende" som vi ägnar oss åt enbart är positiv och full av glädje. Många som ägnar sig åt CF tränar mycket och regelbundet vilket gör att de man tränar tillsammans med nästan blir som ens andra familj.
 
Nej nu kommer jag in på massa sidospår, tillbaka till gårdagen!
 
THE DON

 66 Deadlifts
66 Box jump
66 Kettlebell swings
66 Knees to elbows
66 Sit-ups
66 Pull-ups
66 Thrusters
66 Wall balls
66 Burpees
66 Double-unders

Kaj går igenom workouten och hjälper till att hitta alternativa övningar för de personer som är skadade eller inte behärskar alla moment, det bästa med crossfit är att alla kan vara med trots olika förutsättningar.
Wod:en inleddes med 66 marklyft
Fokus
Det här gänget, så starka och inspirerande
 66 thrusters svider ordentligt 
66 burpees och kollektivt lidande
66 DU kvar och vi ser ljuset i tunneln!
Älskar denna pinglan och hennes energi, att kunna se så glad ut efter ett svettkalas som ovan tyder på ren träningsglädje.
 
Fotograf samtliga bilder: Carl Björklund

Kommentera här: