så slutar du impulsshoppa

Idag är det löning för många och det rasslar till på kontot. Plötsligt är vi x antal tusenlappar rikare och den berömda shopping-genen gör sig påmind. Tidigare i livet har impulsshopping varit en av mina paradgrenar men sedan något år eller två tillbaka lockar det inte alls lika mycket längre.
 
 
Här kommer mina tips för dig som vill sluta/dra ner på impulsshoppandet:
 
Undvik det som triggar igång ditt köpsug
 
Gå inte in på olika sajter för att titta om du vet att det gör dig än mer köpbenägen. Ät ordentligt hemma så att du slipper springa in på pressbyrån för att köpa en bar (och kommer ut med både den en kaffe och ett paket tuggummi). Ja, ni fattar.
 
 
Du tjänar aldrig genom att konsumera
 
"Tröjan kostade egentligen 400 kronor men det var 50 procent rea så jag tjänade 200 kr på att köpa den!" NEJ,NEJ,NEJ du tjänar ALDRIG pengar på att köpa något.
 
 
 
Avregistrera dig från nyhetsbrev
 
Har du nyhetsbrev från modesajter som trillar in i din inkorg varje dag där det står "25% of", "sale" eller "din personliga rabattkod" blir det lockande att klicka sig in på dessa och plötsligt har du lagt den där fina sommarklänningen och bikinin i varukorgen utan att egentligen skulle köpa något.
 
 
Behöver / vill ha
 
Ställ dig frågan "behöver jag denna?" när du är påväg att köpa något och var ärlig mot dig själv, behöver du verkligen en till partyklänning när garderoben bokstavligt talat svämmar över där hemma? Troligtvis inte.
 
 
Lämna kort/pengar hemma
 
Detta gör jag faktiskt ganska ofta. Skulle jag hitta något jag verkligen, verkligen behöver eller skulle vilja ha måste jag först ta mig hem och hämta mitt kort, chansen att jag tar mig tillbaka till butiken sedan är minimal.
 
 
Har ni några bra tips? dela gärna med er!

Kommentera här: