mina 3 värsta ovanor

Är du högpresterande och inte blir belönad för det - gå vidare.
 
En av de värsta sakerna jag bittert fått lära mig i mitt yrkesliv är att hårt slit och att ställa upp i vått och tort har varit en nackdel. Jag har ofta fått kommentarer som "jag frågar inte om du kan jobba över längre för jag vet att du gör det ändå, så det är bättre att du säger till mig om det skulle komma någon dag då du onte kan stanna" elle "du är inte en sådan som klagar, du får bara sakerna gjorda".
I någon form av karriärstege kan man ju tänka sig att detta skulle vara något positivt, men istället för att belönas för mina prestationer har man blivit smått beroende av att jag ska lösa problemen och har därför inte låtit mig utvecklas eller hitta nya vägar. När andra gått hem vid 17 för helg en fredageftermiddag har jag varit kvar och jobbat "ikapp" till tidigt lördag morgon. En sådan slitvarg måste man ju ha kvar, eller hur?
 
 
Min största fiende är jag själv
 
Vad är det som gör att jag inte har det liv jag vill ha i dagsläget? Det är mina tankar. 
Jag tvivlar på mig själv, min kunskap och mina förmågor. Jag hittar ursäkter och anledningar till att inte göra det jobbiga men som jag vet skulle göra mig så mycket gott. 
 
 
Det svåra i att tänka långsiktigt
 
Den absolut största tjänst jag skulle kunna göra för mig själv är att sluta falla för kortsiktiga frestelser och kunna se mer långsiktigt.
 
LÄS ÄVEN:
HANTERA EN DÅLIG DAG
5 SAKER LYCKLIGA MÄNNISKOR HAR GEMENSAMT
6 TIPS PÅ HUR DU BLIR MER EFFEKTIV
 
 
 

Kommentera här: