Hantera en dålig dag

Vi är halvvägs igenom veckan och för vissa kanske humöret börjar tryta och längtan efter helgen är plågsamt påtaglig. Hur kan vi vända detta och faktiskt känna oss positiva till livet, vardagen och allt den har att erbjuda?
 
Mer njutning, mindre lidande. Är den här känslan återkommande, att du är lättirriterad och ständigt längtar efter något annat? Ja, då ska du nog fundera på om sättet du spenderar dina dagar på går att förändra. vad är det som känns tungt? Jobbet, studierna, relationer? När du identifierat problemet, gör något åt det. Livet handlar inte om att vi ska lida oss igenom det.
 
Omge dig med positiva människor. Det är verkligen intressant det här med gruppdynamik och hur vi påverkas av vår omgivning, omge dig med personer som ser utmaningar istället för problem och som söker lösningar istället för att hävda att saker är omöjliga att genomföra. Bli inte en av dem som sitter runt fikabordet och klagar på allt och alla.
 
Gör ditt bästa. Ibland har man dåliga dagar och det är bara att acceptera, har du en sådan dag, bit ihop och gör ditt bästa. Var inte otrevlig mot omgivningen, slöa inte på jobbet och strunta inte i dina åtaganden för att du inte känner för att göra dem. Idag är en dålig dag, men imorgon blir det bättre.
 
Gör mer av det som får dig att må bra. Vad i livet får dig att må extra bra? God mat, din familj, fysisk aktivitet? Vad än det är, försök få in små delar av detta i din vardag. Unna dig en extra god lunch, ta en kaffe med någon du bryr dig om eller gå ut på en promenad. Små små saker som gör att livskvalitén stiger. 
 
Personligen tycker jag inte alls om att laga mat och unnar mig därför gärna ett restaurangbesök när jag har en tung dag, vad gör ni?
 
 
 
 

Kommentera här: