5 saker lyckliga människor har gemensamt

 
 
1. De gnäller inte - utan gör något åt saken istället.
 
"jag hatar mitt jobb", "jag trivs inte i min kropp", "vi har det inte så bra i vår relation just nu". Hur ofta hör vi inte folk i vår omgivning (eller oss själva) klaga? Man är missnöjd med saker men gör inget konkret för att ändra på situationen man befinner sig i. Jag ska berätta en hemlighet; om du väljer att göra saker som du alltid gjort, kommer resultatet bli som det alltid varit. 
Lyckliga människor ser till att eliminera dessa hinder i livet, andra gnäller bara.
 
2. De umgås med likasinnade
 
Har ni läst att man blir ett genomsnitt av de fem personerna man spenderar mest tid med? Umgås du med negativa, pessimistiska och klagande människor dras du med i mörkret, väljer du istället att omge dig med positiva, energiska individer lyfter ni varandra. 
Lyckliga människor ser värdet i att välja sitt umgänge med omsorg.
 
3. De är kunskapstörstande 
 
Lyckliga människor vill alltid veta mer: man läser, utbildar sig och sätter sig in i samhällsfrågor. Undrar de över något kollar dem upp det. 
 
 
4. Prioriterar sömn
 
Vi alla vet hur dåligt humör man blir på när man är trött och har sovit alldeles för lite. Trots detta är sömnen något många kompromissar med. Lyckliga människor är fullt medvetna om att tillräckligt med sömn är A och O för att orka med vardagens alla aktiviteter och man byter inte bort en av dessa värdefulla timmar mot ett avsnitt av paradise hotel. 
 
 
5. De är generösa
 
Lyckliga människor mår bra av att se andra lyckas och är genuint intresserade av att det ska gå så bra som möjligt för andra. Lyckliga personer är generösa med sitt nätverk, sin tid och sitt engagemang och är inte rädda för att personer i omgivningen ska bli duktigare än vad de själva är - att ha ytterliggare en expert i sin sociala krets är enbart en fördel! 
 
 
 
 
      

Kommentera här: