I bunkerläkarens våld

Kommer ni ihåg rubrikerna kring "bunkerläkaren" 2015, mannen som byggt en bunker där han skulle hålla kvinnor som fångar? Isabel Eriksson, kvinnan som kidnappades och tvingades leva i denna bunker i sex dygn har nu skrivit en bok om händelsen och sina dygn i bunkerläkarens våld.
 
 
Det är en hemsk historia som lyfts fram i ljuset och man får använda stora delar av sitt känsloregister; sorg, rädsla, förakt, hopp..
Det som gör hela berättandet blir så absurt är att man kan gå in på google och få fram miljön, huset och alla de detaljerna som beskrivs i boken. Allt finns på riktigt.
Helt klart läsvärd.
betyg: 3/5 
 
LÄS ÄVEN:
168 Hours
Duktiga flickors revansch
 

Tbt Paris

För ett par dagar sedan ploppade ett minne upp på Facbook och påminde mig om att det är 4 (!) år sedan jag var i Paris.
Vi hade turen att känna en fransman som lät oss låna hans lägenhet under vår vistelse och som gav oss en riktig rundvandring i staden och berättade allt kring de stora turistatraktionerna men tog också med oss till typiskt franska gator och restauranger som vi aldrig hade hittat annars
 
Förutom att äta gott, dricka vin på uteserveringarna, shoppa, bestiga eiffeltornet och spana in champs-elysées, notre dame och triumfbågen tog vi även tåget bort till Versailles och besökte slottet där. Resan avslutades med en riktig fotbollsupplevelse mellan PSG och Nice.
 
Det här med att känna "locals" ger verkligen upplevelsen av staden en helt annan dimension, tänk om man kunde känna någon vid varje destination man reser till, vilken dröm! 
 
 
 
 
 
 
 
 

så slutar du impulsshoppa

Idag är det löning för många och det rasslar till på kontot. Plötsligt är vi x antal tusenlappar rikare och den berömda shopping-genen gör sig påmind. Tidigare i livet har impulsshopping varit en av mina paradgrenar men sedan något år eller två tillbaka lockar det inte alls lika mycket längre.
 
 
Här kommer mina tips för dig som vill sluta/dra ner på impulsshoppandet:
 
Undvik det som triggar igång ditt köpsug
 
Gå inte in på olika sajter för att titta om du vet att det gör dig än mer köpbenägen. Ät ordentligt hemma så att du slipper springa in på pressbyrån för att köpa en bar (och kommer ut med både den en kaffe och ett paket tuggummi). Ja, ni fattar.
 
 
Du tjänar aldrig genom att konsumera
 
"Tröjan kostade egentligen 400 kronor men det var 50 procent rea så jag tjänade 200 kr på att köpa den!" NEJ,NEJ,NEJ du tjänar ALDRIG pengar på att köpa något.
 
 
 
Avregistrera dig från nyhetsbrev
 
Har du nyhetsbrev från modesajter som trillar in i din inkorg varje dag där det står "25% of", "sale" eller "din personliga rabattkod" blir det lockande att klicka sig in på dessa och plötsligt har du lagt den där fina sommarklänningen och bikinin i varukorgen utan att egentligen skulle köpa något.
 
 
Behöver / vill ha
 
Ställ dig frågan "behöver jag denna?" när du är påväg att köpa något och var ärlig mot dig själv, behöver du verkligen en till partyklänning när garderoben bokstavligt talat svämmar över där hemma? Troligtvis inte.
 
 
Lämna kort/pengar hemma
 
Detta gör jag faktiskt ganska ofta. Skulle jag hitta något jag verkligen, verkligen behöver eller skulle vilja ha måste jag först ta mig hem och hämta mitt kort, chansen att jag tar mig tillbaka till butiken sedan är minimal.
 
 
Har ni några bra tips? dela gärna med er!